Ahir em vaig quedar molt sorpresa al veure en les noticies que per a impulsar l’ús del vehicle elèctric el Govern donarà fins a 6.000,00 euros per al comprador d’aquest tipus de cotxe. De veres??!! 6.000,00 euros???!!! Em pareix una barbaritat i més quan pense qui podrà comprar-se un cotxe així. No vaig a entrar en les avantatges o no que tinga, sé que per al medi ambient és molt bo, però eixe no és el tema. El problema és que se’l compraràn quatre capritxosos (que ja en tenen de gasoil/gasolina) i que poden permitir-se el pagar-se’l ells senceret i nosaltres li donarem fins el 20% del que li coste per a que eixe senyoret puga anar els diumenges a la mar (que és el més lluny que pot arribar, ja que als 80 kms el tens que carregar i la màxima velocitat que agafa son 70 kms/h). Em pareix vergonyós, perquè pense que això just ara no feia falta.
Pense que la implantació d’aquests vehicles és favorable, però tot al seu temps, ara, la veritat trobe que hi ha coses que fan molta més falta.
Jo el que veig és que es parla d’euros com si foren carxofes, i la inversió aquesta dels vehicles és de 590 milions d’euros, imagineu tot el que pot fer-se amb aquests diners...


Jo no entenc molt del tema i, així i tot, trobe que algunes de les mesures d’ajuda econòmiques que es donen podrien fer-se d’una manera més equitativa.
Com per eixemple els 2.500,00€ per cada fill que es porte al món. Em pareix perfecte, però no trobeu que hi ha molta gent que no els necessita? No trobeu que deuria demanar-se la declaració de la renta i veure en cada cas si fan o no falta eixos diners? O tal vegada donar-se amb “vales” per a la farmacia, per a panyals, xupetes, llet, biberons,etc? No trobeu que no deuria de donar-se ni un euro en efectiu? Perquè al cap i al fi no sabem si aquests diners es gasten en articles de primera necessitat del nadó o en una TV de Plasma per als papis (que ho dic, lo de la tele de plasma, perquè ho sé i hi ha prou gent que ho ha fet, que se l’ha comprada amb els diners de tots).
I ara,pel contrari, per a demanar l’ajuda de 200.00€ per a llogar un pis, et demanen una fotracà de papers i rebuts i rentes i uff, una animalada de coses que “paqué”, que al final no acaben donant-te-la perqué et falta l’últim rebut de la llum que no has pagat. Bo i això en alguns llocs, perque ací, a la nostra benvolguda Comunitat Valenciana, enguany directament no donen eixes ajudes (però si que anem a desfer el Cabanyal i construir qualsevol cosa que faça que Valencia estiga Preciosa).
I ara, per un costat et donen i per l’altre t’ho foten. Com en la pujada del IVA. Si aquestes subvencions que es donen a “troxe i moxe” estigueren un poc més regularitzades, igual no tindriem que pagar tots en el dia a dia un 2% més. Que en el pa que compres hui no és nota, però conta de tot l’any i veuràs. I, com sempre, perquè pujen este i no el que es paga en la declaració de la renta (que és l’impost més just, com més te uno, més paga)?
Em pose malalta mire cap on mire. Sempre dic que no miraré les noticies, ni obriré Internet ni tan sols una ulladeta a les fotos de qualsevol periòdic i, almenys, en la meua ignorància seré feliç, però em pasa com el que després d’una borratxera tremenda no vol beure més i només alçar-se ja té la cervesa en la mà! ;)

3 comentaris:

Jaumemon ha dit...

anarkistaaaaaaaaaaa!

Ana Buigues ha dit...

Hola Nydia, com va?
En realitat pense que efectivament no es el moment de donar eixes ajudes, sobretot perque encara está la cosa prou verda, en el sentit de que no estem preparats per a que tots tiguen un cotxe d'aquest tipus, en un futur sí, però pense que ara no.

Sobre les ajudes per cada fills que es porte al món, dir que si realment et fan falta els 2500€ per a criar al teu fill, millor no el tigues, perque eixa ajuda es de risa si deveres ho necessites. Esta clar que regularitzar de quina manera es dona l'ajuda es complicat, de tota manera es una ajuda que es dona a tots, als rics i als pobres.

Sobre les ajudes al lloguer, di que jo la disfrute desde fa casi ja dos anys, i si, tens que entregar prou papers, però t'informen de tot i t'ajuden molt, així va ser en el meu cas. Tambè dir que no me pagen tots els mesos, pero al final de l'any t'han pagat les 12 vegades que et toquen.

Be, només volía dir això. Un salut.
Ana

Nydia ha dit...

Gracies Ana pel comentari. Lo del lloguer ho dic perquè la Pat ho ha demanat i de la Comunitat Valenciana enguany han tancat l'aixeta. Segons tinc entés per ella es demanaría ara l'ajuda de l'any passat. Total entre unes coses i altre i demanant-li no se que histories, al final no li han donat res de res.
Gracies altra vegada ;)