Enguany ma mare i ma tia feien el 25 aniversari com a membres de la filà Conqueridores i, com es costum en la meua filà el dilluns després de dinar, els montarem una petita sorpressa. Les llagrimes d'emoció estigueren presents des de el principi. Ací us deixe les parauletes que diguerem a les dos i unes quantes fotets:



Corria l’any 1984 quan Pepa i Kika eixireu per primera vegada a desfilar amb aquesta, la nostra filà.
Aquell any era capitania, la segona que ostentava la filà Conqueridores i vosaltres, cosina i germana de la Capitana respectivament, decidireu acompanyar-la i d’eixa manera tastar el gust saborós de la festa. L’any vinent no es poguéreu aguantar i decidireu apuntar-se a la filà Conqueridores, cosa que pareix que fora l’altre dia i ja fa 25 anys d’alló.

Des d’aquell moment fins ara, cadascuna de vosaltres ha exercit un paper molt important dins de les Conqueridores. Formeu part de la primera generació Conqueridora, ja que les vostres filles son membres també d’aquesta.

Que podem dir de tu, Pepa? Sempre estàs darrere de totes i cadascuna de les activitats que en la filà s’han realitzat, sempre majant, més encara en anys capitans on la teua entrega i dedicació ha sigut per a treure’s el barret. La teua dolçor ens ha fet gaudir de moments inoblidables.


I tu, Kika hi haurà personeta que puge amb tan de gust una esquadra fins la nostra famosa curva que tu? I que al finalitzar l’Entrà allà en la carretera, l’esquadra haja pujat tan be que l’única manera d’expressar-ho siga plorant? De segur que no. I com no les teues rialles sempre es senten des de la punta del carrer, la teua alegria i entusiasme per la festa s’apega.

Quan a les dos vos agafa la burrera no cal que vos explique el que passa, perquè això totes ho sabem massa. Sou les predecessores de numerets i disfresses varies en els moments més inversemblants. Com si no, ara tindríem nosaltres la tradició d’aquests dilluns tan peculiars, que muntem en la filà any rere any?.

Podríem continuar i no acabaríem mai, parlant-vos i dient-vos tantes i tantes coses que ens heu fet sentir i dels bons moments amb que hem gaudit junt amb vosaltres, els quals per suposat esperem no acaben mai.


En nom de totes i cadascuna de les Conqueridores he de dir-vos que estem orgulloses que durant aquests 25 anys haveu estat al peu del canó tan en bons com en mals moments.





Abans d’acabar dir que formeu part dels pilars fonamentals de la filà Conqueridores, junt a la resta de pilars veterans com son Joaqui, Conxa, Inma, Marissa, Nydia i Graciela. Xicones, sense vosaltres la filà no tindria el mateix sentit.


Per tot i això gracies a totes per sentir tan dins el que significa el seny Conqueridor d’amistat, companyerisme i herbero.