Les festes han arribat al seu punt i final. Molts voldrien que duraren més, però estic segura que ningú aguantaria. Son vuit dies ben concentrats.

Personalment, enguany he tingut unes festes molt tranquil·les, he gaudit de tots els actes, he disfrutat del dia i la nit, en fi, unes festes molt bones, però sense desfasar.

Hi ha una coseta dels actes oficial d’aquestes festes que la tinc que comentar precís i és l’acte de l’ofrena de flors. M’agrada molt aquest acte, però s’ha convertit en l’ofrena Cibeles!! La cercavila dels xiquets del Convent a la Església no és tal, s’ha transformat en una llarga passarel·la per a que els pares, uelos i tios llueixin els modelets que s’han comprat a posta per a dur a la criatureta amb el vestidet de benisser/a . Que és una llàstima que es gasten els diners amb aquest vestidet del xiquet/a perquè no es veu. I si els xiquets que van a peu no es veuen imagineu-se els que van en carret...

Jo estava veient-los passar i és que estava posant-me mal·lalta, no es un recorregut tan llarg com per a que els xiquets es perden. Pense que amb unes mares encarregades hi hauria prou. Per cada 10 xiquets hi han 25 adults, que dius: “xé, pa que??!!”

Se que fa alguns anys han intentat que qui vulga acudir a aquest acte ho faça amb el vestit típic del poble però només uns quants es decideixen a fer-ho (als quals aplaudeix!). Pense que deuria regular-se d’una manera o altra, o que ixquen tots vestits o que es cree un acte paral·lel per a que els pares i mares desfilen, però per favor que puguem veure als seus fills, nebots i nets i que els pares no els lleven protagonisme als xiquets.

Algú podria dir-me que no trau el seu fill per a que el vegen i jo li podria contestar aleshores que podria dur les floretes a la Purissima qualsevol altre dia de l’any, per eixemple...


Per cert, el mateix pasa el dimarts en les disfresses.



Ací teniu dos eixemples de com deurien desfilar tots en l'ofrena ;)










De tota manera és una opinió personal, ni més ni menys.