A mi últimament em diuen que soc una "besucona" i, si, ho soc, m'agrada besar i ser besada. Els abraços, les carícies, tot son mostres d’afecte que m'encanten, però res comparable a les besades i, vaig a donar-vos unes quantes raons per a que sapigueu els meravellosos efectes que té en la persona un simple bes (sé que molts ja els sabeu).

Besar: (del llatí "basiare") Tocar u oprimir amb un moviment dels llavis, a impuls de l'amor o del desig o en senyal d'amistat o reverencia.

Bes: (del llatí "basium") Acció i efecte de besar.

Una besada pot fer-se de diferents maneres i en moltes parts del cos. És la mostra d’estima i afecte més utilitzada cap a la parella, familiars i amics. És la forma més senzilla de demostrar el desig sexual i d'incitar-lo.


ALGUNS TIPUS DE BESADES:

- Bes afectiu: Normalment l'utilitzem com a salutació informal besant les galtes de la persona amb la que, en teoria, es té certa afinitat (ací, sol ser entre dones, i dels homes cap a les dones; els homes entre ells es xoquen les mans o es diuen: "iee, filldeputa"). Als xiquets, a més de les galtetes també se'ls besa en el front.
- Bes en la boca o sec: És la besada simple, els llavis d'un es "tupen" o xoquen amb els llavis d'altre. És la mostra més comú d'afecte entre la parella.
- Pico: És el donat a la boca de l'altra persona però sense gairebé contacte. L'utilitzen les parelles, els amics/amigues;i en algunes famílies, és una mostra d’afecte de pares a fills o entre germans (no té res d'impúdic).
- Bes francès o amb llengua o, col·loquialment, morrejó: És el bes més saborós amb diferencia. Comença com un bes en la boca, fins que una de les dos persones, o ambdues alhora, introdueix la seua llengua en la boca de la persona que esta sent besada.
- Bes d'esquimal o David el Gnomo: En aquest bes no s'utilitzen els llavis sinó el nas. Es rosen alhora els dos nasets.
- Bes de papallona: Aquest bes és el donat amb les pestanyes en qualsevol part del cos, normalment la cara, de l'altra persona. (Aquest bes en particular m'agrada molt, és que li pegue a Elisa i a Manuel i, als dos els encanta,jejej)
Com tots bé sabeu hi han moltes més classes de besades, però algunes les deixe per a l'abast de la vostra imaginació: bes negre, de “tornillo”, de pel·lícula, succionador, directe, humit, sexual... i un llarg etcetera...


EFECTES BENEFICIOSOS DE LES BESADES:
Aquests efectes estan més que provats científicament, podeu buscar-ho per un vulgueu (jo ho he tret de diferents planes d’Internet).A banda del caràcter emocional d'una besada, que tots ho tenim clar, està el caràcter esportiu, perquè en una besada posem en funcionament, ni més ni menys, que 34 músculs facials i es cremen 18 calories (bo, de 6 a 18, però ho deixarem en les 18), a més de l'activació neuronal que provoca. Al besar, també posem en funcionament, instintivament, l'olfacte, el tacte i, com no, el gust (si cada sentit d'aquests per separat produeix una forta reacció emocional, imagineu-se els tres alhora...que gust!!!).

Aquestos son alguns dels beneficis que provoca besar apassionadament a una persona:

1- Besar és el millor antidepressiu i la millor metzina contra el desànim.
2- Besar estimula una part del cervell que segrega oxitocina en la sang, creant una elevada sensació de benestar. La oxitocina és la hormona que té el paper principal en l'enamorament, el part, l'orgasme i l'alletament, i, està associada a la tendresa, l'afecte i a l'acte de tocar.
3- Besar també estimula la part del cervell que allibera endorfines (la droga de la felicitat, l'opi natural del nostre organisme), que actuen com un fort calmant contra la depressió. Ajuden al cos a relaxar-se i a deixar-se dur, oblidar-se dels problemes i a dormir plaenterament.
4- Besar és molt bo per mantindre sà el sistema cardiovascular i la pressió sanguínia.
5- Besar ajuda a regular els nivells de colesterol.6- Besar prevén la caries igual o millor que la pasta de dents.
7- Besar fa que la pell estiga més lluenta i amb un bon aspecte.
8- Besar ajuda a baixar qualsevol tipus de dolença.
9- Besar augmenta i potencia l'energia física i mental.
10- Besar disminueix la formació d'arrugues en la pell.
11- Besar estimula la secreció de diferents hormones que actuen com a analgèsic i ajuden a enfortir les nostres defenses immunològiques
12- Besar ajuda a disminuir l’estrès i la tristor.


Així és que ja ho sabeu, convertiu-se en "besucons i besucones" que és boníssim per a la salut, entre altres coses... ;-)

Jo, per a variar, em despediré de vosaltres de la millor manera que sé. mmmmuuuuaaaakkkkkk


*** Si, va per a tu ;-)
.

Nydia Crespo

18 de Febrer de 2009